Türk Alman Üniversitesi

Kariyerini Uzun Vadeli Planlayanlar İçin Tasarlanan Bir Devlet Üniversitesi İstanbul'da bulunan Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), Türk yükseköğretim mevzuatına tabi, Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaya dayanarak kurulan bir devlet üniversitesidir.

Kuruluş amacı, Türk ve Alman yükseköğretim geleneklerinin en önemli başarı ve kazanımlarını araştırma ve öğretim alanlarında birleştirmek ve iki ülke arasındaki bilimsel, iktisadi ve kültürel iş birliğine önemli katkılar vermektir.

Türk-Alman Üniversitesi kendisini akademik sınıflamada bir araştırma üniversitesi olarak tanımlamaktadır.

TAÜ'de öğrenim ücretsizdir.

TAÜ çokdilli (multilingual) bir üniversitedir. Eğitim, lisans programlarında ağırlıklı Almancalisansüstü programlarda -ihtiyaca ve anlama bağlı olarak- Almanca veya İngilizce olarak verilmektedir. Alman paydaş üniversitelerle yapılacak iş birliği çerçevesinde Türk üniversite diploması yanında Alman üniversite diploması ('double degree' veya 'joint degree' şeklinde) verilmesi de planlanmıştır.

Kampüsü İstanbul Beykoz'da bulunan TAÜ, 2013/2014 Eğitim-Öğretim Yılında birkaç dalda lisans ve yüksek lisans programı ile hizmet vermeye başlamış, 2018/2019 Eğitim-Öğretim Yılında ise eğitim verilen lisans program sayısı on üçe yükselmiştir.

TAÜ'ye öğrenci olarak kabul edilmek için, Almanca bilme şartı aranmamaktadır. Dil hazırlık sınıfımız, Almanca bilmeyenler için 1 yıl süreli Almanca eğitimi vermektedir. Yüksek düzeyde Almanca bilenler (dil sınavı ile tespit edilir) doğrudan eğitime başlayabilirler.

Kaynak

ADRESS EMLAK Türk Alman Üniversitesi ADRESS EMLAK ,Kariyerini, Uzun, Vadeli, Planlayanlar, İçin, Tasarlanan, Bir, Devlet, Üniversitesi,İstanbul'da, bulunan, TürkAlman, Üniversitesi, (TAÜ), Türk, yükseköğretim, mevzuatına, tabi, Türkiye, Cumhuriyeti, ile, Almanya, Federal, Cumhuriyeti, arasında, imzalanan, anlaşmaya, dayanarak, kurulan, bir, devlet, üniversite ADRESS EMLAK Kariyerini Uzun Vadeli Planlayanlar İçin Tasarlanan Bir Devlet Üniversitesi İstanbul'da bulunan Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ), Türk yükseköğretim mevzuatına tabi, Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaya dayanarak kurulan bir devlet üniversite