Beykoz Üniversitesi

Beykoz Üniversitesi’nin temelleri 2008 yılında kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ile atıldı.

Lojistik sektöründeki eğitimli ve iyi yetişmiş insan kaynağı ihtiyacından yola çıkan Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı, 2008 yılında Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu’nu hayata geçirdi ve üniversitenin kuruluşuna kadar lojistik sektörünün ihtiyaç duyduğu yetkinliklere sahip 2.500 mezun verdi. Vakıf, yüksekokulun ardından Beykoz Üniversitesi ile de gençleri yükseköğretimde farklılıkları olan, uluslararası standartlarda örnek bir üniversite ile tanıştırdı. Vakıf tarafından İstanbul’da hayata geçirilen Beykoz Üniversitesi, 7 Eylül 2016 tarihli ve 29824 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak kuruldu.

Beykoz Üniversitesi bünyesinde İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sosyal Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere dört fakülte; Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu olmak üzere iki yüksekokul; Meslek Yüksekokulu, Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu olmak üzere iki meslek yüksekokulu ve yüksek lisans programlarının sunulduğu bir Lisansüstü Programlar Enstitüsü bulunduran üniversite ilk öğrencilerini ise 2017-2018 eğitim-öğretim akademik yılında aldı.

Kaynak

ADRESS EMLAK Beykoz Üniversitesi ADRESS EMLAK ,Beykoz, Üniversitesinin, temelleri, 2008, yılında, kurulan, Beykoz, Lojistik, Meslek, Yüksekokulu, ile, atıldı,Lojistik, sektöründeki, eğitimli, ve, iyi, yetişmiş, insan, kaynağı, ihtiyacından, yola, çıkan, Türkiye, Lojistik, Araştırmaları, ve, Eğitimi, Vakfı, 2008, yılında, Beykoz, L ADRESS EMLAK Beykoz Üniversitesi’nin temelleri 2008 yılında kurulan Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu ile atıldı. Lojistik sektöründeki eğitimli ve iyi yetişmiş insan kaynağı ihtiyacından yola çıkan Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitimi Vakfı 2008 yılında Beykoz L